ANGİAD ve Ankara Valiliği Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Kadın Kooperatifleri’ndeki üreten kadınlara katkı sağlamayı hedefleyen projenin istişare toplantısı, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleşti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geniş katılımlı toplantıya Başkanımız Ertuğrul Onat, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Komisyon Başkanı Üyelerimiz ile Kadın Kooperatifleri’nden temsilciler katıldı.

Projeyi son derece önemsediklerini ifade eden Başkanımız Ertuğrul Onat, “Kadın üreticilerimize katkı sağlayacak bu projeyi Cumhuriyet’in 100’üncü yılına ithaf ederek daha da anlamlı kılmak istiyoruz. Bununla birlikte, şubat ayında yaşadığımız ve 13 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından depremin yaralarının sarılmaya devam etmesi gerektiğini hatırlatarak kadın kooperatiflerinden alacağımız ürünleri deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz da, istihdam yaratmada ve kadın girişimciliği artırmada kadın kooperatiflerinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Kooperatifler sayesinde kadınlarımız ürünlerini yeni pazarlara daha kolay ulaştırıyor” diye konuştu.

Kasım ayı içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız projenin ilk toplantısı, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.